Mikalojus Konstantinas Ciurlionis : beyond heaven and earth - Steenbruggen, Han, 1960- (Heerenveen-Oranjewoud : Museum Belvédère, 2024)
Litouwen was nog een provincie van Rusland toen Ciurlionis met zijn composities en zijn schilderwerken de Litouwers terug een eigen ziel gaf, een eigen cultuur, iets om fier op te zijn en te zeggen "ik ben een Litouwer" i.p.v. "ik ben een Rus".
Deze uitgave verscheen bij de gelijknamige tentoonstelling