Geneeskundige plichtenleer - Schockaert, Rufin, 1875-1953 (Leuven : Em. Warny, 1942)
Onderverdeeld in drie grote luiken: de zedelijke beroepsplichten, de rechten van de geneesheer en de wettelijke en bestuurlijke verordeningen. Interessant om lezen is bijvoorbeeld het hoofdstuk "Vruchtafdrijving" in dit werk, afkomstig uit een tijd toen abortus nog helemaal niet was toegestaan, en geschreven door een dokter die duidelijk banden heeft met de katholieke Leuvense universiteit waarbij alles bekeken wordt door een katholieke bril. Opmerkelijk hoe de auteur een onderscheid maakt tussen misdadige vruchtafdrijving en therapeutische vruchtafdrijving.