Opium : dagboek van een ontwenning - Cocteau, Jean, 1889-1963; van Wagensveld, G. J. (Utrecht : A.W. Bruna & Zoon, 1968)
Dit dagboek werd geschreven in de kliniek van Saint-Cloud, waar Jean Cocteau van december 1928 tot 1929 verbleef. Het bestaat uit persoonlijke herinneringen, anekdotes, invallen en tekeningen. Steeds keert het thema opium terug.
Dagboek van een ontwenningskuur die de aan opium verslaafde Franse kunste- naar (1889-1963) in 1929 volgde.
Keywords: Cocteau, Jean, -- 1889-1963.; Drugsverslaving; Opium; Herinneringen (vorm).