Mad Lucas : the strange story of Victorian England's most famous hermit - Whitmore, Richard (S.l. : North Hertfordshire District Council, 1983)
In dit boek lezen we het verhaal van James Lucas, een rijke landeigenaar die plotseling angst kreeg van zijn familieleden en zichzelf opsloot achter tralies in een cel in zijn keuken. De man leefde zo 25 jaar lang.