Anti-Oedipus : capitalism and schizophrenia - Deleuze, Gilles, 1925-1995; Foucault, Michel, 1926-1984; Guattari, Félix, 1930-1992; Hurley, Robert; Lane, Helen R.; Seem, Mark; Seem, Mark (New York : Penguin Group, 1977)
Het standpunt van Deleuze en Guattari is heel duidelijk: westerse maatschappijen moeten rekening houden met de talenten en ideeën van mensen die zich afzonderen van de maatschappij.