On the Kabbalah and its symbolism - Scholem, Gershom Gerhard, 1897-1982 (New York : Schocken Books, 1978)
Scholem maakt ons in dit werk wegwijs in de mystiek van de Kabbalah waarbij o.a. de Torah en de legende van de Golem ter sprake komen.