The life of J.-K. Huysmans - Baldick, Robert, 1923-1972; Huysmans, Joris-Karl, 1848-1907; King, Brendan (Sawtry : Dedalus, 2006)
Biografie van Joris-Karl Huysmans, de Belg met Nederlandse roots die in het Frans schreef en vooral gekend is omwille van zijn boek "À rebours" (tegen de keer) dat wel eens de "bijbel van de decadentie" wordt genoemd, waarin we kennis maken met Des Esseintes, één van de boeiendste personages uit de wereldliteratuur.
Includes bibliographical references (p. 485-496) and index. - Previous ed.: Oxford : Clarendon, 1955. - Formerly CIP
Keywords: Huysmans, Joris-Karl, -- 1848-1907.; Novelists, French -- 19th century -- Biography; Biografie