De werf : roman - Onetti, Juan Carlos, 1909-1994; Donoso, José, 1924-1996; Van de Pol, Barber (Albertha Johanna), 1944- (Amsterdam : Meulenhoff, 1978)
De Uruguayaan Juan Carlos Onetti kan je een plaatsje geven naast die andere grote Zuid-Amerikaanse schrijvers zoals Borges en Márques. Zet dit soort literatuur gerust in het vakje "magisch realisme".