Gargoyles - Bernhard, Thomas, 1931-1989; Winston, Clara; Winston, Richard (New York : Vintage Books, 1970)
Een dokter en zijn zoon gaan op stap door het Oostenrijkse platteland en ontmoeten er allerlei mensen die geconfronteerd worden met fysieke problemen, waanzin of de brutaliteit van het landschap.