I try to imagine how your texture felt like - LUCA School of Arts; Diepens, Carina; Franssen, Diana; Pil, Lut, 1961- (Ieper : Cultuurcentrum Het Perron, 2023)
Doorheen de geschiedenis van Ieper speelt textiel een belangrijke rol. In de middeleeuwen was de stad, naast Brugge en Gent, één van de grootste steden binnen het graafschap Vlaanderen en bij uitbreiding Noordwest Europa. Dat aanzien had de stad te danken aan het laken, een warme vervilte wollen stof, die in Ieper werd geproduceerd en verhandeld.Het tentoonstellingsproject brengt een ode aan dit textielverleden. Dit via een actuele en artistiek relevante blik van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Het project illustreert dat textielkunst een waardige plek kan opeisen als hedendaagse kunstdiscipline, ver weg van een ambachtelijke en genderspecifieke invulling. De titel ontleent de expo aan een werk van Manon Clement.
Met werk van: Michaela Armani (BE), Willem Boel (BE), Ria Bosman (BE), Manon Clement (BE), Edith Dekyndt (BE), Carina Diepens (NL), Sam Druant (BE), Lisette de Greeuw (NL), Lisa Ijeoma (BE), Céline Lambrechts (BE), Annelotte Lammertse (BE), Thomas Renwart (BE), Tanja Smeets (NL), Charlotte Stuby (CH), Roos Theuws (NL), Bram Van Breda (BE), Emma Van Roey (BE), Margo Veeckman (BE), Jana Vasiljević (RS), Louise Verstraete (BE) en Jana Visser (ZA).
Keywords: Diepens, Carina; Breda, Bram van, -- 1992-.; Lambrechts, Céline; Druant, Sam; Lammertse, Annelotte; Verstraete, Louise; Clement, Manon; Dekyndt, Edith, -- 1960-.; Boel, Willem, -- 1983-.; Renwart, Thomas, -- 1995-.; Bosman, Ria, -- 1956-.; Kunstmanifestaties ; kunst in de stad; Beeldende kunst ; met textiel; Textielkunst ; België; 746039(493) -- Textielkunst ; 2000-2050 ; België