Hunger - Hamsun, Knut, 1859-1952; Egerton, George (Mineola : Dover Publications, 2003)
Nobelprijswinnaar Knut Hamsun beleefde een jeugd in extreme armoede: in dit autobiografische werk vertelt hij wat het is om straatarm op te groeien.