Zondag - Simenon, Georges, 1903-1989; Dubois, Pierre Hubert, 1917-1999 (Utrecht : A.W. Bruna & Zoon, 1962)
Emile wordt door zijn echtgenote Berthe het leven zuur gemaakt en zoekt troost in de armen van Ada, het dienstmeisje. Ze worden betrapt en Berthe eist het ontslag van Ada, maar Emile weigert, ... en ze besluiten de schijn van "een gelukkig huwelijk" hoog te houden.