Drie novellen : Een avontuur; Najaarsstormen; Fanny - Emants, Marcellus, 1848-1923 (Utrecht : Spectrum, 1981)
Emants maakte, samen met Conrad Busken Huet en Multatuli, deel uit van het begin van de literaire vernieuwing van 1880.