Eldorado - Slauerhoff, J. (Jan Jacob), 1898-1936 ('s Gravenhage : Nijgh & van Ditmar, 1982)
Slauerhoff, één van de grootste Nederlandse dichters ooit, was scheeparts en voer de hele wereld rond: dat de zee een belangrijke rol speelt in zijn dichtwerk hoeft dus niet te verwonderen. Deze dichtbundel verscheen voor de eerste maal in 1928.