Striptease - Simenon, Georges, 1903-1989; Dubois, Pierre Hubert, 1917-1999 (Utrecht : A.W. Bruna, 1961)
Maigret kennen we allemaal, maar Simenon schreef ook andere romans waarbij de relatie tussen mensen centraal stond en de conflicten die daaruit ontstonden. Zeg maar "psychologische romans". Dit boek speelt zich af in een tweederangs nachtclub waar een sfeer van jaloezie rondhangt ... tot deze ontploft natuurlijk.