Tsaar Peter Huisje - Zaans Museum : een bijzondere plek met een bijzonder verhaal - Hooijschuur, Rita; van de Weijer, Daantje; Guseynova, Farida (Zaandam : Zaans Museum, 2011)
De geschiedenis van het Czaar Peterhuisje in Zaandam, dat Tsaar Peter de Grote (Rusland) tijdens zijn bezoek aan Zaandam in 1697 tijdelijk bewoonde