Bedrijfsmonumenten en overheid : Rijk, provincie, gemeente - Jansen, Tony (S.l. : Boekmanstichting, 1988)
Sinds de jaren zeventig van de twintigste eeuw komt er steeds meer belangstelling voor het behoud en hergebruik van industriële monumenten. Ook de diverse overheden zouden meer kunnen doen om bedrijfsmonumenten op de monumentenlijst te plaatsen