Vader Anseele : Edward Anseele (1856-1938), politicus, ondernemer, mythe : biografie - Bauwens, Eric, 1960- (Antwerpen : Vrijdag, 2019)
Edward Anseele Sr. (1856-1938) was de vader van het reformistisch socialisme, een van de oprichters van de Belgische Werkliedenpartij en van de coöperatieve maatschappij Vooruit. Anseele, een van de meest markante figuren uit ons verleden, is nog tijdens zijn leven uitgegroeid tot een mythe. In deze biografie leren we hem kennen als de gedreven en bij wijlen dictatoriale politicus die de versplinterde socialisten samenbrengt en er een performante politieke partij van maakt, als de visionaire ondernemer die een industrieel imperium uitbouwt en als de organisator die tijdens de oorlogsjaren Gent redt van honger en kou.