Een terugblik (geschiedenis van de socialistische arbeidingsbeweging). : bijdrage tot de geschiedenis der Gentsche arbeidersbeweging - Avanti, 1874-1950 (Gent : Volksdrukkerij, 1930)
Deze publicatie bevat volgende liederen : Den Gentsche Katoenspinder, Klagtlied van de katoenspinders, Het voorgaande, tegenwoordige en 't toekomstige : een klagende huisvader te Gend, Droevige Klagten van den Gendschen Spinder, Antwoord op de Klagten van den Gendschen Spinder, Volkslied van dokter Van Peene, Ten Strijde!, Brood!, Fabrieksgalmen, Katholiek en Liberaal, Denkt gij daar wel aan?, Herrineringslied aan de Verbroedering der beide Weversmaatschappijen, Jubellied ter gelegenheid van het 25jarige bestaan der Spinners- en Weversmaatschappijen, Ze sterven niet!, Zang aan de Werklieden-Partij, Banierzang, Ginds over de weiden..
De eerste uitgave verscheen in 1907