Spieren water wind : 23.000 jaar malen met molens - Kamphuis, J. J. (Zaandam : J.J. Kamphuis, 2009)
Beschrijving van de ontwikkeling van het malen tot het ontstaan van industriegebieden en tot het ontstaan van windparken die energie te leveren voor duizenden huishoudens
Industrieel erfgoed: Gent en Oost-Vlaanderen (rubricering Patrick Viaene)