Gilbert van Schoonbeke : Visionair ondernemer in Antwerpens Gouden Eeuw - van Schoonbeke, Gilbert; Derycke, Ivan; Minsaer, Karen; Soly, Hugo, 1945-; Van Craenenbroeck, Wim; Veeckman, Johan (Antwerpen : Pandora publishers, 2019)
De 500ste verjaardag van Gilbert van Schoonbeke is het uitgelezen moment om zijn leven in beeld te brengen in de publicatie: ?Gilbert van Schoonbeke. Visionair ondernemer in Antwerpens Gouden Eeuw.?0Gilbert wie? Doet de Van Schoonbekestraat of het Van Schoonbekeplein een belletje rinkelen? Gilbert van Schoonbeke wordt in 2019 500 jaar oud. Als urbanist en projectontwikkelaar heeft hij het gezicht van Antwerpen in de Gouden Eeuw (16de eeuw) in belangrijke mate bepaald. Het huidige Eilandje, het Brouwershuis en tal van straten en pleinen zijn van de hand van Van Schoonbeke. Wie was Gilbert van Schoonbeke? 00Voor het eerst worden de mens Gilbert van Schoonbeke en de impact die hij heeft gehad op Antwerpen (bouwprojecten, watervoorziening), Veenendaal (turfwinningen), de Rupelstreek (steenbakkerijen) en Buggenhout (bosontginningen) aan de lezer voorgesteld in een vlot leesbaar en mooi uitgegeven boek.0Belangrijke bijdragen werden geleverd door:0Hugo Soly, over het leven en werk van Van Schoonbeke0Wim van Craenenbroeck, over het Waterhuis en de watervoorziening in Antwerpen0Ivan Derycke, over het brouwerswezen na Van Schoonbeke0Karen Minsaer, Johan Veeckman, Femke Martens, Daan Celis, Veerle Hendriks en Jef Vansweevelt over het archeologisch onderzoek van de 16de-eeuwse omwalling.00De wetenschappelijke redactie ligt bij emeritus hoogleraar Hugo Soly die Urbanisme en kapitalisme te Antwerpen in de 16de eeuw. De stedebouwkundige en industriële ondernemingen van Gilbert van Schoonbeke publiceerde. (1977).
De 500ste verjaardag van Gilbert van Schoonbeke is het uitgelezen moment om zijn leven in beeld te brengen in de publicatie: ?Gilbert van Schoonbeke. Visionair ondernemer in Antwerpens Gouden Eeuw.?0Gilbert wie? Doet de Van Schoonbekestraat of het Van Schoonbekeplein een belletje rinkelen? Gilbert van Schoonbeke wordt in 2019 500 jaar oud. Als urbanist en projectontwikkelaar heeft hij het gezicht van Antwerpen in de Gouden Eeuw (16de eeuw) in belangrijke mate bepaald. Het huidige Eilandje, het Brouwershuis en tal van straten en pleinen zijn van de hand van Van Schoonbeke. Wie was Gilbert van Schoonbeke? 00Voor het eerst worden de mens Gilbert van Schoonbeke en de impact die hij heeft gehad op Antwerpen (bouwprojecten, watervoorziening), Veenendaal (turfwinningen), de Rupelstreek (steenbakkerijen) en Buggenhout (bosontginningen) aan de lezer voorgesteld in een vlot leesbaar en mooi uitgegeven boek.0Belangrijke bijdragen werden geleverd door:0Hugo Soly, over het leven en werk van Van Schoonbeke0Wim van Craenenbroeck, over het Waterhuis en de watervoorziening in Antwerpen0Ivan Derycke, over het brouwerswezen na Van Schoonbeke0Karen Minsaer, Johan Veeckman, Femke Martens, Daan Celis, Veerle Hendriks en Jef Vansweevelt over het archeologisch onderzoek van de 16de-eeuwse omwalling.00De wetenschappelijke redactie ligt bij emeritus hoogleraar Hugo Soly die Urbanisme en kapitalisme te Antwerpen in de 16de eeuw. De stedebouwkundige en industriële ondernemingen van Gilbert van Schoonbeke publiceerde. (1977).
Industrieel erfgoed: Provincie en Stad Antwerpen (rubricering Patrick Viaene)
Includes bibliographical references and index.