De koude revolutie : confrontaties en bespiegelingen - Houellebecq, Michel, 1956-; De Haan, Martin, 1966- (Amsterdam : De Arbeiderspers, 2004)
Houellebecq laat in deze bundel o.a. zijn licht schijnen op H.P. Lovecraft, Jacques Prévert, Cleopatra, Neil Young, ...