Schrijven in de Grauwzone. J.M.H. Berckmans, de biografie. - Ceustermans, Chris (Antwerpen : Vrijdag, Uitgeverij, 2018)
Je kan onmogelijk ontkennen dat J.M.H. Berckmans niet één van de meest oorspronkelijke Nederlandstalige auteurs van de voorbije decennia is geweest. Hij werd door schrijvende collega's bewonderd en zijn zelfdestructieve gedrag diende als brandstof voor zijn taalmuziek. IN 2008 overleed hij in miserabele omstandigheden op 54-jarige leeftijd. Maak kennis met de auteur die ons kennis liet maken met de grauwzone, barakstad, de zevenslaper, ...
J.M.H. Berckmans is een van de meest oorspronkelijke Nederlandstalige auteurs van de laatste decennia. Tijdens zijn woelige leven werd zijn unieke stem door vele schrijvende collega's bewonderd. Zijn vaak zelfdestructieve gedrag was zowel een hinderpaal als brandstof voor zijn taalmuziek. In 2008 stierf hij op 54-jarige leeftijd, alleen en in miserabele omstandigheden. Vandaag zijn Berckmans' boeken verzamelobjecten en is hijzelf een legende. Op basis van vele ongepubliceerde teksten, brieven en gesprekken met familie, vrienden en collega's reconstrueert Chris Ceustermans Berckmans' literaire en existentiële zoektocht.
Keywords: Berckmans, J. M. H., -- 1953-2008.