Testament : memoir of the thoughts and sentiments of Jean Meslier - Meslier, Jean, 1664-1729; Onfray, Michel, 1959-; Shreve, Mike (Amherst, N.Y. : Prometheus Books, 2009)
Jean Meslier, een Franse priester die rond 1650 leefde, schreef dit "testament" neer in zijn laatste levensdagen. Meslier mag dan wel een priester geweest zijn, dit testament is één grote aanklacht tegen de kerk, het misbruik van het geloof van de burger, ... Eigenlijk leest dit testament als een pamflet voor het atheïsme.
Keywords: Christianity -- Controversial literature; Religion -- Controversial literature