Tegen de keer - Huysmans, Joris-Karl, 1848-1907; Siebelink, Jan (Jan Geert), 1938- (Baarn : Ambo, 1987)
Het handboek van de decadentie, zo wordt deze roman genoemd. Ongetwijfeld één van de boeiendste figuren ooit uit de literatuurgeschiedenis, onze hertog Des Esseintes die de hoofdrol speelt in deze roman: wanneer je dit boek ooit eens gelezen hebt vergeet je die hertog en zijn opvattingen nooit meer, zeker weten.