De laatste reis van Donald Crowhurst - Tomalin, Nicholas; Hall, Ron (Bussum : Uitgeverij C. de Boer Jr., 1970)
Donald Crowhurst nam deel aan een zeilrace rond de wereld en leek deze te zullen winnnen ... tot zijn boot verlaten werd teruggevonden en uit de journalen bleek dat het verhaal naar de buitenwereld toe totaal niet klopte.