Het gekraakte ideaal : seksisme en omgangsvormen binnen radicaal links - Metz, Judith (Amsterdam : Ravijn, 1998)
Dit boek is een bewerking van een onderzoek naar seksisme in radicaal linkse groepen en bewegingen. Gesprekken met acht vrouwen uit de 'autonome beweging', aangevuld met de eigen ervaringen en observaties van de auteur, vormen het basismateriaal van haar analyse. De auteur verdiept zich vooral in de relatie tussen seksisme en de omgangsvormen en organisatiestructuren binnen radicaal links.
OPZIJ, Vol. 26, 1998, nr. 06, juni, p.
Keywords: Sociale bewegingen; Boek; Sociologie van de samenlevingsopbouw; Seksisme; Sociologie van het gezin Sociologie van de seksualiteit; Nederland