Vrijdenken, een levenshouding - Gutz, Gerard; Hopster, Paul; Vis, Jan (Rotterdam : De Vrije Gedachte, 1986)
Beginselverklaring en toelichting van de vereniging "De Vrije Gedachte", die - opgericht in 1856 - een humanistisch-atheïstische levenshouding voorstaat.