Bolsjewisme en Taylorisme : dilemma's en debatten in de vroege 20er jaren. (Boskoop : Kronstadt Kollektief, 1985)
Bespreking van de kapitalistische methoden tot disciplinering van arbeiders die o.a. door Lenin werden gepropageerd