Butler's lives of the saints : with reflections for every day in the year - Butler, Alban, 1711-1773 (Mineola, N.Y. : Dover Publications, 2005)
Een heel uitgebreid werk ... over het leven van de heiligen. Een jaarkalender, waarbij bij elke dag een heilige voorgesteld wordt, de ene keer al wat uitgebreider dan de andere. Origineel geschreven in 1894, maar geactualiseerd: de Heilige Theresa van Lisieux staat bijvoorbeeld volledig vermeld, overleden in 1897, zalig verklaard in 1923 en heilig verklaard in 1925. Het voorwoord spreekt van een herdruk in 1955.
Includes index.
Rev. ed. of: Lives of the saints. New York : Benziger Brothers, 1894.
Keywords: Catholic Church -- Prayers and devotions; Christian saints -- Biography; Christian saints -- Prayers and devotions; Devotional calendars -- Catholic Church