Hart der duisternis - Conrad, Joseph (Józef Teodor Nałęcz Konrad Korzeniowski), 1857-1924; Heijne, Bas, 1960- (Amsterdam : L.J. Veen, 2006)
Nederlandse vertaling van de grote klassieker "Heart of darkness" van Joseph Conrad. Kapitein Marlow gaat op zoek naar de mysterieuze Kurtz die de leiding heeft genomen over de plaatselijke bevolking. Klinkt u bekend in de oren? Herinner u Marlon Brando, die kolonel Kurtz speelt in de film "Apocalyps now": is inderdaad gebaseerd op dit boek, dit personage.