Acht eeuwen westeuropees costuum - Van Thienen, F. W. S. (Fridjof Willem Sophi), 1901-1969 (Zeist : De Haan, 1960)
Het raffinement - De hoofse liefde - Het kostuum - Kroniek van Limburg, Het wambuts, Feestelijke intochten - Emblemen en kleurensymbolie - Het fazantenfeest - Hoofdbedekkinen - Kappen, Goede manieren - Madame de Rambouillet - Scandinavië - Lodewijk XiV - Salons; Marie-Antoinette - Style troubadour - Crinoline - Mrs Grundy, biedermeyer, queue de Paris, schoonheidsideaal, oosterse invloeden, voetvrije rok, nieuwe zakelijkheid, Christian Dior