Het dagelijks leven in het oude Rome - Carcopino, Jérôme, 1881-1970; De Marez Oyens-Schilt, Olga, 1923-2014 (Utrecht : Het Spectrum)
Rome - Forum van Trojanus - De bevolkingsaanwas - Huizen en straten - De Maatschappij - Het huwelijk, de vrouw en het gezin - Opvoeding en religie - De dagindeling - De bezigheden - De schouwspelen - De wandeling, het bad en het diner