Benedictijnen aan Ganda. - Hanson, Marc, 1955- (Gent : Buren van de abdij, 2015)
Een kloostergemeenschap met een mengregel - Kanunniken - Een invloedrijke abdij - De gemeenschap van monniken, een abt, offciciehouders - Invloed van Rome en Doornik - Wereldlijk gezag - Het Sint-Baafsdorp - Centrum voor kunst en cultuur - De opheffing en de sloop