Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 67(2013). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2013)
De poot van de wolf aan de poort van het Steen - Een bijna vergeten museumstuk en het lot van Canis lupus in postmiddeleeuws Vlaanderen (Enynck A -, De Vuyst W -, Lievois D -, e -a.) - Memoria et Caritas - Jaargetijden als armenzorg in de O-L-Vr-parochie te Gent in de late Middeleeuwen (Franck H.) - Het archiefmateriaal over Hubert van Eyck in Gent (Lievois D.) - De Gentse Heins(ius)? Waarheid en fictie over Heyns, een (a)typische griffier van de Raad van Vlaanderen (Verfaille J.) - Een publieke ceremonie in een turbulent tijdvak - de inauguratie van Marie-Theresia als gravin van Vlaanderen (1744) (Van Gelder K -, Van Cauter B.) - 'Zoo jubileert Macaetr, naer zevenhonder jaar' - Het zevehonderjarige jubileum van Sint-Macharius te Gent (Vermeersch L.) - Crisis, herstel en continualiteit? De vastgoedmarkt van het Gentse platteland doorheen oorlogstijd in de 2de helft van de 18de eeuw (De Vijlder N -, De Reu P.) - 'Zonnige dromen bezielen de nieuwe jeugd' - Een prosopografie van de studentenpopulatie van de Vlaamse Hogeschool (1916-1918) (Loockx K.) - Herman Nohl, een vergeten weldoener van Henri Pirenne tijdens de 1ste W -O - (Thys W.)