Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 66(2012). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2013)
Sociale mobiliteit binnen de ambachten van de metselaars en timmerlieden in het 15de-eeuwse Gent (van Gassen T.) - De regulering van de hophandel tijdens de Middeleeuwen en vroegmoderne tijd - Een vergelijkende analyse van de reglementering van Aalst en Poperinge (Papin K.) - Kiezen zonder verliezen - Hoogbaljuw Senaas Van Steelant en het Land van Waas (1562-1585) (Vermeir R -, De Smet S.) - In gezegende toestand? Sociale verschillen in de perceptie van risico's bij zwangerschap en bevalling in en om Gent tijdens de 19de eeuw (Matthys C.) - Grote gangsters of klein gespuis? De lichaamslengte in de Gentse gevangenis in de 19de eeuw (Depauw E.) - Paul Voituron en zijn denktank (1874-1876) - Levensschets en progressief gedachtengoed van een Gentse liberaal (Van Praet C -, Dhondt B.) - Een machtige veropenbaring der jeugdige Gentsche kunst - Publieke kunst in het kader van de Gentse Wereldtentoonstelling van 1913 (Wijnsouw J -, Stercx M.)