Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 65(2011). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2011)
Vooruitstrevend of ouderwets? Het Gravensteen als spiegel voor het ontstaan en de ontwikkeling van het kasteel in het middeleeuws graafschap Vlaanderen (Bekkers M -, Laleman M-C.) - De originaliteit van een compilator - Wereldkaarten in het Liber Floridus van Lambertus van Sint-Omaars (De Coene K -, De Maeyer P.) - Het testament van Jeronimus Lauwerein (21 juli 1509) - Ambities en verwezenlijkingen van een parvenu (Dumalin N.) - De St-Jacobskerk te Gent: een onderzoek naar de betekenis van de stedelijke parochiekerk in de 16de-eeuwse Nederlanden (Van Bruane A-L -, Bauwens M.) - De vergeten Gentse parochie: Het Spaans kasteel in de 17de eeuw (Maréchal G.) - Van gevaarlijke tot 'vroede' vrouwen - Oost-Vlaamse vroedvrouwen in de 18de en begin 19de eeuw (De Veirman S.) - Stad in de storm: arbeidsvrouwen hen het hongerjaar 1916 (Nath G.)