Handelingen van de Geschiedkundige en Oudheidkundige Kring van Oudenaerde, van Zijne Kastelnij en van de Lande tusschen Maercke en Ronne. 47(2010). - GOK Oudenaarde (Oudenaarde : Geschied- en oudheidkundige kring, 2010)
Herinneringen aan Elsa Vandermeersch-Lantmeeters (1921-2009) (Lachaert P-J.) - De familie van Quickelberghe en het huis Steenhuyse op de Oude Garenmarkt (16de eeuw) (Castelein R.) - Huwen in Huyssche - Een sociaal-economische reconstructie van een Zuid-Oost-Vlaamse plattelandsgemeente tussen 1655 en 1784 (Bauters J.) - Genealogie van de Heren van Maarke (1196-1466) en hun verwanten (Verroken E.) - Archief kerkfabriek O-L-Vr-kerk van Pamele - Regesten der oorkonden: 1501-1535, 2de deel (Desmet P.) - De heerlijkheid Avelgem en zijn heren (14de-15de eeuw) (Castelein R.) - Vande Woestijnes in de kasselrij Oudenaarde 13de-18de eeuw, deel 1 (Meirhaeghe H.) - De huizen op de Kleine Markt te Oudenaarde volgens het landboek van 1616 (Vergracht P.) - Het landhuis Haegens in Gavere (De Smet A.) - De oprichting van 'La Lainière de l' Escaut' en het effect op Leupegem (Vandevelde L.) - Archiefnieuws 2009 (Lachaert P-J.)