Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 63(2009). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2009)
Adellijke inwijking in het graafschap Vlaanderen tussen 1350 en 1500-5 (Buylaert F.) - Op zoek naar pape Jan of naar avontuur? Een discoursanalyse van boek III van Tvoyage van Mher Joos van Ghistele (1482-1483) (Villerius S.) - '450 jaar bisdam, 450 jaar zorg voor kerkarchieven' - De gedeelde zorg voor de Oost-Vlaamse kerkarchieven door het Rijksarchief O-VL en het bisdom Gent (Somers A.) - De gevel verliest een dimensie - Over stedenbouw, mobiliteit en parkeerbonnen in Gent (17de en 18de eeuw) (Lievois D.) - 'Hoort, hoe't gaet te Ghendt' - Inhoudelijke analyse van het verzamelhandschrift politieke en religieuze balladen en refreinen - Rooms-katholieke teksten ten tijde van de Gentse Calvinistische Republiek (1577-1584) (Mannaerts T.) - Van ridders, rovers en rabouwen - Het Gentse tempelhof, 12oo,1794 (Charles L.) - Een nobele onbekende - Tientallen vrijwel nooit gebruikte Gentse schepenboeken (Lievois D.) - Toondichter Cyriel Van Den Abeele (1875-1946) (Vande Casteele L.) - Bibliografie van de geschiedenis van Gent en naamindex 2008-2009 (Charles L -, Laleman M-C -, Meillander V.)