Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 63(2009). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2009)
Middeleeuwse kastelen in Gent-5 (Laleman M-C -) - Kaas en boter in Gent (1314-1542) (Lievois D -) - Vorzienicheit van goede? Uitkering tot levensonderhoud aan gehuwde vrouwen in het laatmiddeleeuwse Gent (Van Der Linden F -) - Elke zegge 't voordt - Opsproringsberichten in de Gazette van Gend 1775-1799 (Janssens S -) - De consumptierevolutie in het 18de en vroeg 19de GEntse advertentiewezen (Ronsse S -) - De pastoriewoningen van de Sint-Niklaasparochie in Zwijnaarde (Depuydt K -) - Nederpolder 4, Gent - Een huizenonderzoek, toegespits op 'het leven achter de gevel' (De Mey L -) - De betekenis en de rol van de Gentse dominicanen in de bestrijding van de reformatie (Verdee W -) - Het Gentse gemeenteleger in het laatste kwart van de 15de eeuw - Een politieke, financiële en militaire analyse van stadsmilities (Hamers J -,Verbist B -) - Pirenne en Fredericq - Over historiografische ambities omstreeds 1900 (Tollebeek J -) - Bibliografie van de geschiedenis van Gent 2007-2008 en namenindex (Laleman M-C -, Meillander V -)