Keizers en Shogun : Een geschiedenis van Japan tot 1868 - Boot, W. J., 19478- (Amsterdam : Amsterdam University Press, 2009)
Tot het einde van de negentiende eeuw was Japan een klein, afgelegen eilandenrijk in de luwte van het Aziatische vasteland, waarvoor niemand veel belangstelling had en waarvan men in de rest van de wereld niets tot weinig wist. Het feit dat Japan nu een belangrijke rol op het wereldtoneel speelt, maakt dat de Japanse geschiedenis voor ons belangrijk is geworden. In de periode die dit boek behandelt (300 v. Chr. - 1868) is de basis gelegd voor Japans huidige ontwikkeling. De verwevenheid met de Oost-Aziatische cultuur, het uitgesproken aristocratische karakter van de maatschappij en de uitzonde
Inhoudsopgave; Transcriptie en kalender; Voorwoord; Inleiding; De eerste bewoners; Het ontstaan van het keizerrijk; De Nara-periode: 710-794; De Heian-periode: 794-1192; De Kamakura-periode: 1192-1333; De Muromachi-periode: 1338-1573; Azuchi-Momoyama-periode: 1568-1600; De Edo-periode: 1600-1868; Appendices; Aanbevolen literatuur; Illustratieverantwoording; Register
Description based upon print version of record