Handelingen van de Geschiedkundige en Oudheidkundige Kring van Oudenaerde, van Zijne Kastelnij en van de Lande tusschen Maercke en Ronne. 46(2009). - Geschied- en oudheidkundige kring Oudenaarde (Oudenaarde : GOK Oudenaarde, 2009)
Clans, cabales en coterieën: de slag bij Oudenaarde en de permanente machtsstrijd in de Grand Siècle (Dhondt F.) - Over de talrijke opeisingen in de kasselrij Oudenaarde in de jaren 1701-1713 (Vergracht P.) - Plaatsnaam Blote te Mater, neveneffect van Slag bij Oudenaarde in 1708 (Tack G.) - De politieke en militaire geschiedenis van Oudenaarde op de kentering van Middeleeuwen en Nieuwe tijden (Haemers J -, De Jaegher L.) - Gent belegert Oudenaarde in 1452 - Gentse banieren in de Basiliek van Halle (1453) (Borremans P.) - Het Goed ter Rijt (Melden) en te Gramees (Nukerke) - 14de tot 15de eeuw (Castelein R.) - Genealogie van Meirhaeghe (Meirhaeghe H.) - Een beschrijving van het kasteel van Pamele aan het begin van de 18de eeuw (Maquet T.) - De Duitse begraafplaats van W -O - I in Oudenaarde (1914-1956) (Deweer J-P.) - Professor dr Marcel Hoebeke (Marchand J.) - Inventaris van het archief en de museale stukken van de Koninklijke Schrermmaatschappij Sint-Michiel uit Oudenaarde (1818-1974) (Lachaert P-J.) - Boekbespreking: Levensverhalen uit de Vlaamse Ardennen - Manshemden, kabuizen en andere marchandise (De Lange S.) - Archiefnieuws 2007-2008 (Lachaert P-J.) - Lenen en heerlijkheden in het Oudenaardse (Castelein R.)