Van walsites en speelhoven : het Vrije van Gent bij Jacques Horenbault (1619) - Charles, Leen, 1960-; Horenbault, Jacques, active 1619; Laleman, Marie Christine, 1952-; Lievois, Daniel, 1940-2014; Steurbaut, Peter, 1959- (Gent : Stadsarchief, 2008)
De Hoenbaultkaart van 1619 - De familie - De walsites - De inventaris - De bruggen - Openbare gebouwen - De poorten - De kerken - De abijden en kloosters - Markten en pleinen
In deze jongste publicatie worden de eerste resultaten voorgesteld van een onderzoek dat de Dienst Stadsarcheologie en het Stadsarchief gezamenlijk uitvoerden. Er werd geopteerd voor een thematische benadering van de geschilderde stadskaart van Horenbault, waardoor maar liefst 65 walsites gedetailleerd konden gelocaliseerd worden. Het boek zal daarom ook een belangrijk beheersinstrument vormen voor toekomstige urbanisatieplannen binnen Gent.
Keywords: Horenbault family; Ghent (Belgium) -- Maps; Horenbault, Jacques; Cartographers -- Belgium -- Ghent