Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 60(2006). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2006)
De Gentse historische school - Colloquium n.a.v. 75 jaar V -G -K -- 28 november 2006 (Moone M.) - Henri Pirenne (1862-1935): godfather van de Gentse historische school? (Boone M.) - Professor Ganshof herdacht (Van Caenegem R.) - Adriaan Verhulst (1909-2002) en de Gentse historische school - Een subjectieve visie op een groot historicus (Thoen E.) - Honderd jaar geschiedenis van de Nieuwe Tijd aan de Universiteit Gent: de dynamiek van een selectief en kritisch eclectisme (Soly H.) - De Nieuwste geschiedenis aan de Rijksuniveriteit Getn tussen 1815 enh 1945 (Art J.) - Fruit en fruitverkopen in Gent (1357-1542) (Lievois D.) - Fruit uit de boeken (Bastiaens J -, Ervynck A.) - De gildenbroeders en gildenzusters van Marieën Theeren - Een prosopografie op basis van de oudst overgeleverde ledenlijst van een rederijkerskamer (Gent, 1478-1484) (Van Bruane A-L.) - Verzoening en herstel van het vorstelijk gezag - De Aartshertogen Alberecht en Isabella en de stad Gent (1598-1621) (De Frenne L.) - Het huis de Spijker aan de Pensmarkt te Gent (Moens J.) - Calques van de muurschilderingen uit de Leugemeete met voorstelling van de stedelijke milities (1861-2004) (Baldewijns J -, Watteuw L.) - 'Wie zijt gij die lacht met de taal uwer vaederen' - Eerbetoon aan de schilderingen van de Leugemeete in de Belfortstraat anno 1902 (Hooft E.) - Bilbiografie van de geschiedenis van Gent 2005-2006 (Charles L -, Laleman M-C -, Meillander V.) - Naamindex bibliografie van de geschiedenis van Gent