Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 59(2005). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2005)
In memoriam Prof. A. De Schryver (1924-2005) - het archief van St-Baafs en bisdom Gent - voorstelling van de inventaris van St-Baafs en bisdom Gent - het archief van de Gentse St-Baafsabdij en het werk van landschapshistoricus en agrarisch historicus Adriaan Verhulst - een relatie van lange duur - Michel Cloet en het archief van het bisdom Gent - Dr Maurits Gysseling en het archief van St-Baafs en Bisdom - the failed Flemish campaign of Edward I in 1297 - a case study of efficient logistics and inadequate military planning - competing conceptualizations of women's economic activities in fourteenth-century Ghent - Kapellen, huisjes, fruit en bloemen bij de westgevel van de St-Niklaaskerk in Gent - 'Daere nochtan den ghetrauden manniet emmer stond te scheedene' - Litigieuze boedelverdelingen voor de schepenen van de Keure van Gent, 1439-1450 - Koning Croesus en de Gentse Opstand van 1539-1540 door de ogen van een Brabantse Romein - Cornelius de Fine en zijn 'Ephemerius Historicae' - Een Gentse waterzooi - De geschiedenis van het dempen en overwelven van de waterlopen in Gent (1866-1914) - Casus: het dempen van de Rietgracht - Bilbiografie van de geschiedenis van Gent 2004-2005 - Naamindex bibliografie van de geschiedenis van Gent