Het Heilige Bloed, de Heilige Graal - Baigent, Michael, 1948-2013; Leigh, Richard, 1943-2007; Lincoln, Henry; Minze bij de Weg (Baarn : Tirion, 2004)
De dageraad van de beschaving - De adamitische kronieken - Ur der Chaldeeën - De zondvloed - De Hebreeuwse traditie - Het Oude Testament - De hof van Eden - De bijbel en Babel - Soemerië - De nephilim - De wachters - Naphidem en Eljo - Nephilim - Noach - Het Kaïnsteken - Lilith en de draak - Sterrenvuur - Manna - Vulcanus en het pentagram - Esau en de drakenkoningin - Het verblijf in Egypte - Mozes - Aäron - De exodus - Miriam en het boek van Jasjer - Amram en Jochebed - Het huis van Judo - De geboden - De woorden der wijzen