Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 57(2001). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2004)
Blandinum - geschiedenis van de Sint-Pieterssite en -abdij - de ontwikkeling van Blandinium - archeologisch vooronderzoek op het St-Pietersplein en aan de Tweekerkenstraat - Blandinium rond het jaar 1000 - twee eeuwen monastieke bloei en uitstrraling in de Gentse St-Pietersabdij - wolven op de Blandijn - Gentse kanttekeningen bij de Ysengrimus - de hophandel tijdens de Middeleeuwen in Noord- en Midden-Europa (13e-16e eeuw) - wat bordeelmadammen ons kunnen leren over het métier - enkele opmerkingen over de bronnen voor de studie van de laatmiddeleeuwse Gentse prostitutie - de corporatief georganiseerde detailhandel in het vroegmoderne Gent - langetermijnevoluties in het meerseniersambacht (16e tot 18e eeuw) - het Cavaillé-Collorger in de St-Niklaaskerk te Gent (1856) - de geschiedenis van de bouw en de inspeling van een romantisch orgerl - bilbiografie van de geschiedenis van Gent 2003-2004 - naamindex bibliografie van de geschiedenis van Gent