Hoe schrijf ik geschiedenis? : handleiding voor het schrijven van een familie- of streekgeschiedenis - Van de Wetering, Jan (Zwolle : Waanders, 2004)
Aanwijzingen voor effectief onderzoek, voor planmatig schrijven, voor lezersgericht schrijven, voor het schrijven van een tekst, voor het vertellen over het verleden, voor beeldend schrijven, voor verzorgd schrijven