Kinderportretten in de 16de en 17de eeuw. - Boelema, Ida (Gent : Ludion, 2000)
Oudelijke trots, Tucht baart vrucht, De schilderijen, Ambuis - Boogjesmuts - Kolder, Portefraes - Bonnet, Tabbaard - Sneewerk, Keestik, Vleugelmuts
Verschenen n.a.v. de tentoonstelling : Kinderen op hun mooist : het kinderportret in de Nederlanden 1500-1700