Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 54(2000). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2000)
Editoriaal en Karel V themanummer -Grote kanonnen en kleine Karels: city-marketing, gemeenteraadsverkiezingen en geschiedenis - welke taal sprak Keizer Karel ? - 'le dict mal s'est espandu comme peste fatale' - Karel V en Gent, stedelijke identiteit en staatsgeweld - the Emperor and the City: the cultural polities of the Joyous Entry in early sixteenth century Ghent and Flanders - Bourgondische residenties in het graafschap Vlaanderen: Rijsel, Brugge en Gent ten tijde van Filips de Goede - het Hof ten Walle in Gent ten tijde van Keizer Karel V - bibliografie van de geschiedenis van Gent en index 1999-2000 (